13 Jun 2009

ISTERIKU DUNIA DAN AKHIRAT

Salam,

Eh, eh yang nak pi mana pula hari ini, tanya aku. Hari nie ada perjumpaan Elken Beauty kat Aloq Setaq, depa nak train cara penggunaan EB (produk kecantikan), jawab isteri. Ooo, takpalah kalau macam tu. Belajaq la betui-betui kot-kot nanti boleh jadi usahawan elken yang berjaya, telah aku.

Sebenarnya bukan apa, ana kekadang kasihan juga tengok dia. Bekerja bagai nak rak orang kata. Kat pejabat dengan cara pejabat. Hari-hari 6.30 petang baru sampai rumah. Kerja banyak katanya, bukan macam pejabat kerajaan boleh goyang kaki dan bersembang berjam-jam. Tapi yang ana musykil sangat nie bahagian manapun isteri ana ditempatkan mesti sibuk. Dan waktu baliknya macam itu juga. Samada kat kaunter teller, akaun, pemasaran,pentadbiran dan sebagainya semua dia dah lalui.

Ana bukan apa, dok teropong-teropong tengok cuba cari konklusi tentang isteri ana kerana kekadang bengang juga dengannya (tapi tetap sabar), rupa-rupanya dia nie suka menolong orang (rakan sepejabat), suka buat kerja orang. Memang ana tak nafikan tentang perkara ini kerana ana melihat sendiri kesibukannya itu. Dengan kata lain kawan-kawan punya pasai sanggup lakukan apa saja. Memanglah baik tolong menolong nie, tuntutan agama, tapi janganlah berlebihan sehingga kita lupa pulak pada keluarga dan anak-anak. Kekadang waktu dia bercutipun ada calling dari sana sini bertanya hal itu ini. Macam pakar rujuk pulak.

Kekadang ana sedih, kerja bagai nak rak, tetapi pengiktirafan tiada. Dah masuk lebih 11 tahun berkhidmat Tahun nie baru dapat B gred atas komitmen kerja itupun kena query macam-macam bila nak bagi B pun. Kalau tidak setakat C saja sebelum nie. Tak tahulah ana ditempat kerja macam mana, curi tulang ka atau sebagainya. Yang ana tahu my wife memang hard working 100% komitmen kekadang 120% kerana bawa balik kerja sampai di rumah. Di rumah pulak dia dah letih, tidur awal, hari-hari tidur awal maka melopong la mata si suami. He,he,he.

Pada isteriku janganlah marah pulak dengan posting nie. Saja ana nak lepaskan tention melalui penulisan ini. Keluarga kita tetap bahagia walau apajua rintangan. Insya Allah ,Wassalam.

3 ulasan:

  1. nak buat lagu mana, dah tugas dia.Sabar ja lah

    BalasPadam
  2. sabar jela wahai sahabat..mana ada isteri yg x sayangkan suaminya cuma zaman skrg isteri tpaksa bekerja utk bantu ekonomi keluarga, dlm perkongsian hidup ni adakalanya kita tpksa melakukan pelbagai pengorbanan..semoga menjadi suami yg terbaik dan dicintai isteri selamanya

    BalasPadam
  3. hai...,
    sejak bila pula pandai posting citer2 macam nie...,


    700418

    BalasPadam

Tulisan yang beretika mencerminkan keperibadian yang mulia. Pendapat dan pandangan anda dialu-alukan. Blogger juga tidak bertanggungjawab atas pandangan dan pendapat yang tidak beretika dan menyentuh sensitiviti mana-mana pihak oleh pengunjung Blog Inilah jalanku.....

KINGTON LIFE PLASMA

KINGTON LIFE PLASMA

Apa itu Kington?


Kington Life Plasma is not any seawater. It is harvested from an exclusive plankton bloom vortex where ecological interactions produce 83 types of bioavailable elements that are predigested by oceanic plankton. As humans need at least 70 types of minerals to maintain a balanced composition of our body fluid, Kington Life Plasma is able to restore the balance in our internal environment by providing these trace elements in full spectrum and balanced composition. The minerals are also in bioavailable crystalloid forms which allow easy absorption.
Kington Life Plasma was first discovered by Rene Quinton, a French scientist, biologist, physiologist and humanitarian. It has been used for over 100 years and is supported by extensive clinical documents proving its physiological benefits. By providing the body with essential trace elements for the transmission of electromagnetic energy, cellular communication can be enhanced, thus leading to better health and performance.

Bio Pure KEN SERIES R.O. Water Purification System

Bio Pure KEN SERIES R.O. Water Purification System

Apa itu Bio Ken 2 Series?

PERFECT FUNCTIONALITY

Perfectly Pure Water

Bio Pure Ken 1 uses the advanced 5-stage Reverse Osmosis (R.O.) Purification System, thus removing virtually all types of contaminants, including bacteria and viruses, to produce perfectly pure water (H2O)

Purification System

FDA-compliant ABS Food Grade reservoir material and airtight cover
Hands-free water dispenser
Fully automated functions of membrane self-cleaning, water level control, water refill and electronic shut-off
Patented design concealed in a unitary manifold for easy maintenance, quality and hygiene
Patented booster pump regulates pressure and ensure constant production

Specifications

Reservoir Capacity:
Warm: 5 ± 0.5 litres
Reservoir Material:
FDA-compliant ABS Food Grade

Dimension

Width – 260 mmDepth – 470 mmHeight – 450 mm
The Bio Pure KEN series is a 5-stage reverse osmosis purification system. Its patented system removes virtually all types of contaminants including viruses as small as 0.0001 micron. Bio Pure KEN is one of the only 3 recipients of WQA Gold Seal worldwide and the only recipient in Asia. It has also won an award at Geneva International Exhibitions as well as the Reader’s Digest Gold Trusted Brand Award for 2 consecutive years in Malaysia.

For more information, please visit http://www.whatsh2o.com/didyouknow/index.html.

Hubungi saya: Hajah Azam 0124203613 untuk urusan pembelian, penghantaran dan pemasangan, tidak kira walau dimana anda berada.

Apa Itu ELKEN SPIRULINA ?

Apa Itu ELKEN SPIRULINA ?

Elken Spirulina

Organic & Alkaline for Balanced Nutrition

100% pure and organic
Complete food with 46 essential nutrients in a balanced proportion in line with the human body's requirements
Rich concentration of nutrients like protein (amino acids), vitamins, minerals, carbohydrates, essential fatty acids, chlorophyll, beta-carotene, phycocyanin and xanthophyll.
More than 10 international accolades form government bodies & independent organisations
Cholesterol-free protein source that is alkaline-forming
Readily digested and easily assimilated
Certified to be free of microcystine


JHFA certification by the Japan Food & Nutritional Food Association

Golden Award from the Taiwan Health Food Society

National Biotechnology & Medical Care Quality Award

Golden Award by Taiwan Health Food Society

Golden Diamond Award by Taiwan Consumers Association

GMP Food Certification

Certified ISO14001 by SGS, UK

Certified Halal by Malaysia Islamic Development Department (JAKIM)

Manufactured by a certified EN ISO 9001:2001 and GMP plant

Certified free of microcystine by Fisheries Science, National Taiwan University

Organic certification by Chinese Organic Agribusiness Association

Available in 250, 500, 1200 and 3000 tablets.

IKLAN & PROMOSI

IKLAN & PROMOSI
"HPA MENJANA PENDAPATAN UMMAH" Klik pada logo untuk mengetahui lebih lanjut. Daftarlah secara online diweb replika tersebut.

MENCARI NAMA ANAK DALAM ISLAM

HALALKAH APA YANG DI MAKAN? CHECK TENGOK..