21 Oktober 2011

RAHSIA HANDSET KETIKA KECEMASAN & CARA2 FORMAT HANDSET

...Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan. Banyak perkara yang boleh anda lakukan, antaranya : -

1.Nombor Kecemasan

Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112. Jika anda dalam kecemasan dan berada di kawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112. Ia boleh digunakan walaupun di

PAPARAN PENUH

di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi, ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci(Keypad lock).



2. Kereta terkunci

Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar?? Pasti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda. Jangan risau, telefon bimbit boleh membantu, tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera(alarm) sahaja. Caranya, cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah. Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda. Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm(satu kaki) dari kereta yang terkunci itu. Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat 'ON' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya. Pasti kereta anda tidak terkunci lagi, malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada. Kerana itu juga, penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini. Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.



3. Kuasa bateri tersembunyi

Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Untuk mengaktifkannya, tekan kekunci *3370#. Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda .(sstengah jenis tepon nokia gak)



4. Telefon dicuri

Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri. Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda, sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin. Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit. Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat selamat. Bila telefon bimbit anda dicuri, anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar, dia tidak dapat mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut. Jadi, walaupun ia di curi, namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya.hohoh..padan muka kaw!



Kebanyakan tips ini boleh digunapakai untuk telefon bimbit jenama Nokia.:)



CARA2 FORMAT HANDSET

Adakah yang memiliki enset nokia jenis s60 (Nokia N70, N73, 7610, 6600, N-gage, 6120 Classic)?Format tepon jika msuk virus?xperlu p kdai tepon or klinik handphone or wateva lah yg mnyakitkan ati krana mngmbil upah yg tggi.Kat sni aq akan bgi tutorial cket sal nk FORMAT HANDSET JENIS SYMBIAN 60 pada kwang.



Ok,First skali kwang p buat air tgkat ali or kopi ker ikot ksukaan kamu lar..Second lak,yg jnis isap rkok tu isap ar luu puas2.Pastu kwang follow step bwah neyh k.Sblum tu pastikan enset kwang tu ckup bateri(full).



1. Pertama skali, save and backup sumer data2 dalam memori enset kwang(nota,mssge,draft mssge,cntact,pic) kepada memori kad.klau nk backup bleyh gnakan NOKIA PC Suite kat pc kwang tu.

2. Selepas sudah backup data2 trsebut,kuarkan memori kad kwang n off enset trsebut.

3. Dalam keadaan off,



- Tekan butang dail (green button)



- Butang bernombor 3



- Tekan butang bintang * (star)



- On handset korang



- Jangan lepas satu butang pun hinggalah screen menunjukkan abjad FORMAT



- Masa yang diperlukan lbeyh krang 5 minit.



4. Kesemua step diatas haruslah dibuat serentak sehingga kuar waktu yg perlu diset smula.

5. DONE! Anda brjaye mmformat tepon anda!





Butang Rahsia Nokia

Berikut ini adalah kunci kod butang rahsia yang boleh anda lakukan sendiri dengan menekan pada key pad hp anda yang berjenama Nokia sama ada cdma maupun yang gsm. 1.

Melihat IMEI (International Mobile Equipment Identity) Caranya tekan butang * # 0 6 # 2.

Melihat versi software, tarikh pembuatan softwre dan jenis compresion software Caranya tekan * # 0 0 0 0 # Jika tidak gagal coba butang * # 9 9 9 9 # 3.

Melihat status call waiting Caranya tekan * # 4 3 # 4.

Melihat nombor / nombor private number yang menghubungi handphone anda Caranya tekan * # 3 0 # 5.

Menampilkan nombr pengalihan telefon all calls Caranya tekan * # 2 1 # 6.

Melihat nombor pemanggil pada pengalihan telefon kerana tidak anda jawab (call divert on) Caranya tekan * # 6 1 # 7.

Melihat nombor pemanggil pada pengalihan panggilan kerana di luar jangkauan (call divert on) Caranya tekan * # 6 2 # 8.

Melihat nombor pemanggil pada pengalihan panggilann kerana sibuk (call divert on) Caranya tekan * # 6 7 # 9.

Mengubah logo operator pada nokia type 3310 dan 3330 Caranya tekan * # 6 7 7 0 5 6 4 6 # 10.

Menampilkan status sim clock Caranya tekan * # 7 4 6 0 2 5 6 2 5 # 11.

Berpindah ke profil profile handphone anda Caranya tekan tombol power off tanpa ditahan 12.

Mengubah setting hp nokia ke default atau aturan kilang Caranya tekan * # 7 7 8 0 # 13.

Melakukan reset timer handphone dan score game hp nokia Caranya tekan * # 7 3 # 14.

Melihat status call waiting Caranya tekan * # 4 3 # 15.

Melihat kod pengilang atau factory code Caranya tekan * # 7 7 6 0 # 16.

Menampilkan serial number atau nomer seri hp, tarikh pengilangan,tarikh pembelian, dan tarikh service terakhir, transfer user data. Untuk keluar handphone harus direset balik. Caranya tekan * # 92702689 # 17.

Melihat kod pengamanan handphone anda Caranya tekan * # 2 6 4 0 # 18.

Melihat alamat ip perangkat keras bluetooth anda Caranya tekan * # 2 8 2 0 # 19.

Mengaktifkan EFR dengan kuality suara terbaik namun bazir energi batery Untuk meng off gunakan kod yang sama. Caranya tekan * # 3 3 7 0 # 20.

Mengaktifkan EFR dengan kuality suara terendah namun jimat energi batery. Untuk mematikan gunakan kod yang sama. Caranya tekan * # 4 7 2 0 # 21.

Menuju isi phone book dengan cepat di handphone nokia Caranya tekan nombor urut lalu # contoh : 150# 22.

Mengalihkan panggilan ke nombor yang dituju untuk semua panggilan Caranya tekan * * 2 1 * Nombor Tujuan # 23.

Mengalihkan panggilan ke nomor yang dituju untuk panggilan yang tidak terjawab Caranya tekan * * 6 1 * Nombor Tujuan # 24.

Mengalihkan panggilan ke nombor yang dituju untuk panggilan ketika telefon bimbit anda sedang sibuk Caranya tekan * * 6 7 * Nomor Tujuan #

Keterangan Tambahan : - Kod di input tanpa jarak - Ada kod-kod nokia yang berlaku pada jenama handphone tertentu saja..selamat mencuba….Lihat seterusnya..

Oleh: Shuhairazi Janudin

.

SukaTak Suka · · Kongsi · 59 minit yang lalu · Shared with: Rusni's friends

30 Julai 2011

Durian Baling

Salam,
Lama bebenor hamba tinggalkan blog nie. Senearnya blog nie bertujuan sebagai medan politik hamba. Tapi malaih lah pulak nk tulis bab politik saja. Sebab hambapun bukannya org politik.





Penuh kereta beb durian tuh!!!!
Kesempatan ini hamba nak cerita sikit tentang raja buah iaitu buah durian. Baru-beru nie berkesempatan balik Baling ke kampung orang rumah hamba. Tak balik pun, tak boleh jugak, sebab pak-pak menakan beriya-iya benar suruh balik. Maklumlah durian tahun ini jenuh dan tak menjadi harga langsung kalau di Baling tu. Selonggok 10-15 biji baru RM20 sahaja.

Petang tu kedusun, alahai sedihnya tgk buah durian bergelimpangan bertaburan di dalam dusun tu. Benarklah mcm tak ada harga. Apalagi kami pun sebat lah bawa balik Perlis berpuluh-puluh biji sampai tak larat nak makan.

26 September 2010

Azzam Homestay D'Utara Malaysia

d















Untuk Muslim / Mahram Sahaja( For Muslim Only)
Homestay rumah sebuah yang baru siap dibina dengan  kemudahan serba baru, dengan 4 Bilik tidur , 3 bilik air, ruang tamu dan ruang keluarga yang luas. Keluasan bangunan 34 x 74 kaki persegi
Terletak di Kampung Melayu Padang Besar Utara berdekatan dengan Bazaar Niaga terkenal di Padang Besar Utara, Perlis.

37km ke Kangar
12km ke Taman Rekreasi Gua Kelam kaki Bukit
200 m ke Bazaar Niaga terkenal di Pdg Besar.
39km ke IPG KampusKangar & SMK Sains Tunku Syed Putra
35 km ke UITM Arau / Kolej Matrikulasi Arau
22km ke Tmn Rekreasi Tasik Melati
1 Km Ke Pekan Siam , Sempadan Ma;aysia-Thailand
23Km ke Wang Kelian Sempadan Malaysia -Thaiiand

Sesuai untuk majlis kenduri kahwin, konvokesyen, lawatan dan tugasan luar. Boleh memuatkan bilangan keluarga yang besar dengan ruangan parking yang luas

Kemudahan:
4 Bilik dan 3 Bilik Air
TV LCD 32" dan 29", 
Hi FI, 
Astro Pakej Njoi shj, 
Pemain DVD, 
set Sofa , Set Meja Makan untuk 8 orang, 
Peti ais , 
kelengkapan dapur dan memasak 
seterika, 
ampaian baju.,
Microwave
Periuk elektrik
Penapis air al jabbar
kettle letrik, 
kerusi taman di luar rumah
4 katil queen size bertilam spring
2 Katil bujang
Extra tilam , tilam foam bujang, toto, bantal dll
3 buah aircond bilik utama , kedua dan ketiga serta kipas setiap bilik dan ruang
Mesin basuh auto
almari pakaian setiap bilik

Kadar sewa:
# RM350 semalam (FULL AKSES)

Check in : 2.00 tgh
Check Out: 12.00 tgh
(waktu check in dan check out hendaklah dipatuhi bagi mengelak kesukaran)

CoordinateGPS:
LAT: 6 39'29.21"N
LONG: 100 19'15.57"
Apa apa pun untuk keterangan dan tempahan sila hubungi:
Hajah Azam: 012-4203613
Cikgu Azzam 012-4103613




23 Ogos 2010

Jana Pendapatan Bersama One Drop PPC Program



Jangan lepaskan peluang keemasan anda untuk menjana pendapatan bersama Program One Drop Perfume PPC (Pay Per Click). Pihak kami telah menyediakan beberapa pakej istimewa untuk semua pelanggan One Drop Perfumes. Antara pakej istimewa disediakan ialah seperti Pakej Percuma, Pakej Standard, Pakej Advance & Pakej Supreme.

Setiap Pakej tersebut mempunyai harga yuran pendaftaran yang berlainan dan yuran tersebut hanya dikenakan sekali sahaja seumur hidup. Tiada yuran bulanan ataupun yuran tahunan dikenakan. Apa yang anda perlu lakukkan ialah mempromosikan link url PPC anda dan gumpul seberapa banyak mata ganjaran untuk ditukarkan kepada wang tunai ataupun set minyak wangi One Drop Perfumes. Ianya mudah, apa yang anda perlu lakukkan ialah mempromosikan URL PPC anda sama ada di Facebook, Blog, Friendster, Tagged, Twitter dan sebagainya untuk membawa pelawat masuk ke laman web PPC One Drop Perfumes. Lebih banyak pelawat datang melawat melalui URL PPC anda, lebih banyaklah mata ganjaran yang anda terima. Begitu juga, lebih banyak ahli baru mendaftar melalui URL PPC anda, maka lebih banyaklah mata ganjaran anda dapat.

Kumpulkan seberapa banyak mata ganjaran dan tukarkan kepada wang tunai atau tukarkan kepada Produk One Drop Perfumes. Untuk maklumat selanjutnya, sila rujuk pada laman web PPC One Drop Perfumes kami di
http://www.onedropperfumes-ppc.com/v1/index.php?ref=nazam_odp

KINGTON LIFE PLASMA

KINGTON LIFE PLASMA

Apa itu Kington?


Kington Life Plasma is not any seawater. It is harvested from an exclusive plankton bloom vortex where ecological interactions produce 83 types of bioavailable elements that are predigested by oceanic plankton. As humans need at least 70 types of minerals to maintain a balanced composition of our body fluid, Kington Life Plasma is able to restore the balance in our internal environment by providing these trace elements in full spectrum and balanced composition. The minerals are also in bioavailable crystalloid forms which allow easy absorption.
Kington Life Plasma was first discovered by Rene Quinton, a French scientist, biologist, physiologist and humanitarian. It has been used for over 100 years and is supported by extensive clinical documents proving its physiological benefits. By providing the body with essential trace elements for the transmission of electromagnetic energy, cellular communication can be enhanced, thus leading to better health and performance.

Bio Pure KEN SERIES R.O. Water Purification System

Bio Pure KEN SERIES R.O. Water Purification System

Apa itu Bio Ken 2 Series?

PERFECT FUNCTIONALITY

Perfectly Pure Water

Bio Pure Ken 1 uses the advanced 5-stage Reverse Osmosis (R.O.) Purification System, thus removing virtually all types of contaminants, including bacteria and viruses, to produce perfectly pure water (H2O)

Purification System

FDA-compliant ABS Food Grade reservoir material and airtight cover
Hands-free water dispenser
Fully automated functions of membrane self-cleaning, water level control, water refill and electronic shut-off
Patented design concealed in a unitary manifold for easy maintenance, quality and hygiene
Patented booster pump regulates pressure and ensure constant production

Specifications

Reservoir Capacity:
Warm: 5 ± 0.5 litres
Reservoir Material:
FDA-compliant ABS Food Grade

Dimension

Width – 260 mmDepth – 470 mmHeight – 450 mm
The Bio Pure KEN series is a 5-stage reverse osmosis purification system. Its patented system removes virtually all types of contaminants including viruses as small as 0.0001 micron. Bio Pure KEN is one of the only 3 recipients of WQA Gold Seal worldwide and the only recipient in Asia. It has also won an award at Geneva International Exhibitions as well as the Reader’s Digest Gold Trusted Brand Award for 2 consecutive years in Malaysia.

For more information, please visit http://www.whatsh2o.com/didyouknow/index.html.

Hubungi saya: Hajah Azam 0124203613 untuk urusan pembelian, penghantaran dan pemasangan, tidak kira walau dimana anda berada.

Apa Itu ELKEN SPIRULINA ?

Apa Itu ELKEN SPIRULINA ?

Elken Spirulina

Organic & Alkaline for Balanced Nutrition

100% pure and organic
Complete food with 46 essential nutrients in a balanced proportion in line with the human body's requirements
Rich concentration of nutrients like protein (amino acids), vitamins, minerals, carbohydrates, essential fatty acids, chlorophyll, beta-carotene, phycocyanin and xanthophyll.
More than 10 international accolades form government bodies & independent organisations
Cholesterol-free protein source that is alkaline-forming
Readily digested and easily assimilated
Certified to be free of microcystine


JHFA certification by the Japan Food & Nutritional Food Association

Golden Award from the Taiwan Health Food Society

National Biotechnology & Medical Care Quality Award

Golden Award by Taiwan Health Food Society

Golden Diamond Award by Taiwan Consumers Association

GMP Food Certification

Certified ISO14001 by SGS, UK

Certified Halal by Malaysia Islamic Development Department (JAKIM)

Manufactured by a certified EN ISO 9001:2001 and GMP plant

Certified free of microcystine by Fisheries Science, National Taiwan University

Organic certification by Chinese Organic Agribusiness Association

Available in 250, 500, 1200 and 3000 tablets.

IKLAN & PROMOSI

IKLAN & PROMOSI
"HPA MENJANA PENDAPATAN UMMAH" Klik pada logo untuk mengetahui lebih lanjut. Daftarlah secara online diweb replika tersebut.

MENCARI NAMA ANAK DALAM ISLAM

HALALKAH APA YANG DI MAKAN? CHECK TENGOK..